Dit hebben wij te bieden:

Huiswerkbegeleiding

We helpen je om gestructureerd te leren werken en effectieve studiegewoonten te ontwikkelen. Dit zal uiteindelijk leiden tot betere prestaties in je schoolwerk.

Grip op je emoties!

In dit onderdeel helpen wij je om meer over jezelf te ontdekken! Je leert hoe je beter met je emoties en gedrag kunt omgaan. Ook leer je anderen beter te begrijpen en kun je fijner met ze samen zijn!

Rolmodellen

Onze rolmodellen zijn oudere leerlingen uit de bovenbouw. Zij hebben ervaring en kunnen je inspireren en motiveren door positieve voorbeelden van gedrag en succes te geven.  

Ouderbetrokkenheid

Als de ouders betrokken zijn dan is er een versterkte samenwerking  tussen school en thuis. Dit heeft op zijn beurt een positieve invloed op jouw leerproces! Wie wil dat nou niet?!

Cursussen op maat

 We leren jouw docenten beter te kijken naar de interactie met leerlingen. Ze krijgen praktische tips zodat ze nog beter kunnen aansluiten op de belevingswereld van jongeren en ouders.

Gastlessen

Onze gastlessen worden erg interessant gevonden door de meeste leerlingen! We leren je om je inzicht in jezelf te vergroten en bewuster bezig te zijn met je persoonlijkheidsvorming. 

Huiswerkbegeleiding

Het is mogelijk dat je weinig motivatie hebt om je huiswerk te maken. Misschien heb je ook geen eigen bureau of iemand die je kan ondersteunen als dat nodig is. Bij de Navigatingmethode zal je op school regelmatig met begeleiders en andere leerlingen uit je groepje aan je huiswerk gaan werken. Zo krijg je de kans om je studievaardigheden te verbeteren, vragen te stellen en je begrip van de lesstof te verdiepen. Als je goed meewerkt zal het leiden tot meer zelfvertrouwen en een positievere houding ten opzichte van leren.

Na drie maanden algemene huiswerkbegeleiding kunnen we afspreken om over te gaan tot gerichtere en vakinhoudelijke ondersteuning. Het mag indien wenselijk voor jou natuurlijk ook al vanaf het begin.

En wist je dat we bij de Navigatingmethode met kleine groepjes van minimaal 2 en maximaal 4 leerlingen werken? Dat zal je vast heel fijn vinden, want je bent niet alleen en hebt genoeg ruimte om vragen te stellen.

Wil je hier nog iets over weten? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Grip op je emoties!

Samen uitdagende activiteiten doen is leuk. En door op die manier te bewegen en te denken, krijg je ook nog eens een fit lichaam en een gezonde geest. Wie wil dat nou niet?!

Sport en spel biedt jongeren niet alleen veel plezier, maar is ook een uitstekende manier om te leren omgaan met emoties en anderen. Je moet namelijk een bepaalde prestatie tonen om te kunnen winnen. Ook moet je reageren op anderen, want je speelt samen of tegen elkaar. Het kan zijn dat je soms veel moet wachten, gaat discussiëren of zult verliezen. Daarom moet je geduld ontwikkelen, respectvol zijn en het resultaat leren accepteren. Als je dit allemaal leert dan zul je beter kunnen omgaan met situaties. En niet te vergeten, een moeilijke toets is ook een voorbeeld van zo’n situatie.

In dit onderdeel van de Navigating methode ga je samen met je groepje sport- en spelopdrachten uitvoeren. Een aantal punten waar we aan werken zijn bijvoorbeeld:

  • Zelfbeeld
  • Zelfvertrouwen
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Discipline
  • Leiderschap
  • Grip op je eigen emoties
  • Omgaan met anderen

 

Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Rolmodellen

Pubers proberen graag nieuwe dingen uit. Dat heb jij vast ook gemerkt bij jezelf! Dat is heel normaal, want in de puberteit gaan jongeren opzoek naar de innerlijke zelf. Ze willen ook graag contact maken met leeftijdsgenoten en bij een groep horen. Dat is ook prima! Echter, de kans dat jongeren onbewust bepaald gedrag en interesses van de groep overnemen, is groot. Op een gegeven moment ontwikkelen ze zo namelijk een gevoel van ‘dit ben ik’. Helaas is deze innerlijke impuls vaak onbewust, wat kan leiden tot risicovol gedrag.

Goed oppassen dus, want deze  periode is daarom een heel belangrijke fase in je leven. Het is essentieel dat je weet hoe je moet omgaan met de uitdagingen, zodat je later tevreden bent over wat je hebt bereikt en wie je wilt zijn.

Bij de Navigatingmethode maken we gebruik van de groepsdynamiek om jongeren te inspireren. We laten iets oudere leeftijdsgenoten fungeren als rolmodellen, zodat ze voor jou een voorbeeldrol kunnen zijn en jou kunnen motiveren en begeleiden.

 Klik HIER Voor meer informatie over de Navigating-methode. Heb je nog vragen? Klik dan hieronder op ‘Contact’. 

Ouderbetrokkenheid

Hey daar! Wist je dat jongeren met betrokken ouders vaak succesvoller zijn en hun school beter afmaken? Dat komt doordat ouders die goed meedenken en helpen belangrijk zijn voor kinderen.

Sommige ouders vinden het lastig om hun kinderen te ondersteunen. Misschien hebben ze negatieve gedachten of voelen ze zich niet zo betrokken. Dat kan komen doordat ze uit een buurt komen waar ze het financieel moeilijker hebben dan anderen. Soms zijn er ook cultuurverschillen of vooroordelen.

Bij de Navigatingmethode doen we ons best om ouders serieus te nemen. We laten zien dat we naast hen staan. We houden ouders op de hoogte van alles wat er gebeurt. En we denken samen met hen na over hoe ze nog meer betrokken kunnen worden en jou zullen stimuleren in je ontwikkeling.

Dus als je vragen hebt, mag je altijd vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier!

Cursussen

Als jouw school de beslissing neemt om onze cursussen  af te nemen dan gaan wij samen met jouw leraren kijken naar op de achtergrond van gedrag. We leren de leraren de leelringen beter te begrijpen maar we leren de leraren ook te kijken naar de eigen rol. Je leraren krijgen van ons tips en tools zodat ze beter kunnen aan sluiten bij de belevingswereld van de jongeren (/ ouders).

Wenst jouw school een cursus over het omgaan met jongeren die kansen verdienen? Vertel ze over de Navigatingmethode! Onze cursus kan volledig op maat worden gemaakt. 

Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.